Oprettet: 19. marts 2017

Skydebaner i Danmark

Har du planer om at komme på en skydebane, for at prøve dine skydeevner af, eller vil du forbedre dine skydeevner? Så får du her en guide til, hvad skydebaner oftest bliver brugt til og sikkerhedsudstyr- og regler på skydebaner.

På skydebaner får du rig mulighed for at prøve dine skydeevner af, om det gælder en jagtprøve eller om det er af ren interesse og lyst for at prøve at skyde. Heldigvis er der et stort udbud af skydemuligheder i Danmark, som blandt andet byder på riffelskydning, pistolskydning, flugtskydning, skeetskydning og sportsskydning.
Riffelskydningen benyttes primært af jægere, hvor jagtriflen kan trænes eller indskydes på udvalgte skydebaner. Flugtskydning er for de personer, som vil skyde efter flyvende mål – eksempelvis lerduer. Er man en konkurrencepræget person vil skeetskydning være oplagt, eller sportsskydning for olympisk oplagte personer, som ser skydningen som en sport. Pistolskydning er den mest oplagte form for skydning hvad angår events og firmaarrangementer.

Din og andres sikkerhed kommer i første række!

Når du har sat dig for at komme på en skydebane, er der nogle sikkerhedsudstyr og -regler, som altid skal overholdes.
For det første skal man altid sørge for at våbnet er afladet eller at våbnet er knækket/åben, når det ikke er i brug. Derudover skal magasinet være tomt og taget ud, så alle omkring dig kan se, at våbnet ikke er i brug eller er ladt. For det andet må våben aldrig pege mod andre personer, hvilket betyder, at mundingen altid skal pege ned mod skiverne/målet, for at man ikke bliver til fare for de øvrige på skydebanen, hvis eventuelle problemer skulle opstå.

Ud over at have kontrol og sikkerheden på plads ved håndtering af våbnet, er der en række sikkerhedsudstyr, som du skal bære for at kunne skyde på skydebaner. Når du har fået instrukser i at håndtere og skyde med våbnet får du tildelt sikkerhedsbriller, som varmt anbefales at bruge under skydningen – og af flere grunde. Når du skyder med våbnet kan et hylster ramme øjnene, eller at bundstykket revner. Derudover kan der komme tilbageslag fra dine omgivelser (sten, jord, m.m.), som kan give øjenskader.
Derudover vil det være utrolig vigtigt at bruge høreværn, når der affyres skud, da skuddet kan give dig permanente høreskader. Et alternativ til høreværn vil være propper, hvis ikke man har investeret i høreværn.  

I Danmark finder du mange skydebaner, som blandt andet byder på flugtskydning, terræn og skydning fra 15 til 300 meter. Der er derfor mange muligheder for at du kan få din skydeinteresse opfyldt, og ønsker man at komme på en nærliggende skydebane, kan du kontakte din nærmeste skydebane, for at høre nærmere om, hvordan du kan opfylde din skydeinteresse.

Du kan nemt finde skydebaner på www.danskjagformidling.dk, og se, hvad udbyderne ar at byde på http://danskjagtformidling.dk/skydebaner/. Flere er på vej, så hold godt øje med, om din nærliggende skydebane skulle dukke op her.

 

Bag om artiklen:

Dansk Jagtformidling er forfatteren bag artiklen og desuden medstifter af Dansk Jagtformidling.
Vi er selv ivrige jægerer og jagtinteresserede og står for den daglige drift af siden. Han er desuden din kontakt hvis du har brug for hjælp, har spørgsmål eller andet.
Email: info@danskjagtformidling.dk