Oprettet: 21. marts 2017

Den gode jagtrejse

Tips og tricks fra Dansk Jagtformidling.

Hvis du har besluttet dig for at søge andre jagtmarker end de danske, kan du med fordel tage på Jagtrejser rundt om i verden. Hvor du skal tage hen, hvornår, med hvem og med hvad er meget individuelt alt efter hvad du ønsker at få ud af din ferie og hvad du ønsker at få med hjem.

En stor del af det, at tage på Jagtrejse er at tage til eksotiske steder, hvor der er et dyreliv, som du ikke ser på hjemmefronten. Som jæger kommer der et tidspunkt, hvor man begynder at drømme om noget større og noget anderledes end det du finder i de danske skove.

De 3 gode grunde til at tage på jagtrejse er:

  1. Du må jage andet vildt end du er vant til.
  2. Det bliver en anderledes ferie, eventuelt sammen med din familie.
  3. Du kommer i kontakt med naturen på en anden måde.

For mange er en Jagtrejse til Polen nok, hvor man kan få sin rejselyst stillet med nye revirer og andet vildt, men for mange er den ultimative drøm en Jagtrejse til Afrika. Her kan man med fordel drage på Jagtrejse til Sydafrika, hvor vildtet ikke tilhører staten og man derfor har mere frie tøjler.

Det er dog meget forskelligt hvor du ønsker at tage hen, og når du har fundet Din Drømmedestination er det næste skridt, hvad du skal have med.

Igennem mange Jagtrejseselskaber og på de steder du kommer hen, har du mulighed for at leje en riffel. Dette sikre, at du slipper for besværet med at tage et våben igennem told og få de rette tilladelser. Desuden kan du på denne måde også få lige præcis den kaliber riffel, der passer til netop det vildt du ønsker at skyde. Hvis du har det bedst med at have din egen riffel med, er det vigtigt, at sætte sig ind i Transportreglerne ved Afrejse, så du ikke bliver forsinket grundet manglende tilladelser.

Når du har fundet rejsen, vildtet og er begyndt at glæde dig, kommer det næste skridt – Hvad skal jeg have med på jagtrejsen?

Det er altid en god idé, at forberede dig på det terræn du skal ud i. Det vil dog altid være en god idé, at tage elementer med, så du kan gøre dig det behageligt, mens du venter på dit næste trofæ. Blandt

andet en skydestok, et godt kikkertsigte eventuelt med dertilhørende lys, camouflagetøj, en afstandsmåler og eventuelt nogle kaldeinstrumenter. Alt efter hvor du skal hen er handsker, myggebalsam og et ansigtsnet heller ikke en dårlig idé – og selvfølgelig et kamera, hvis du vil have nogle gode billeder med hjem til venner og familie. Og det vigtigste når du kommer til et hvert andet land er respekt for naturen, dets beboere og de andre jægere – med respekt og venlighed kommer du langt.

Når du har nedlagt dit vildt og ønsker at få et trofæ med hjem, er der to skridt i processen. Første skridt tager Jagtoperatøren sig af – her skinnes, saltes og mærkes dyret. Andet skridt er en konservator – dette skal du selv betale, så husk den ekstra omkostning. Der findes også en del virksomheder, der specialiserer sig i transport af jagttrofæer, der sparer dig for ulejligheden.

God fornøjelse og god tur.

Bag om artiklen:

Carl Christian Lange er forfatteren bag artiklen og desuden medstifter af Dansk Jagtformidling.
Carl er selv ivrig jæger og jagtinteresseret og står for den daglige drift af siden. Han er desuden din kontakt hvis du har brug for hjælp, har spørgsmål eller andet.
Email: carl@danskjagtformidling.dk