Oprettet: 25. februar 2017

Jagtrejse guide

At tage på jagtrejse, er ikke bare at rejse, det er at tage ud i verden og forfølge en passion. En jagtrejse er noget de fleste jægere drømmer om, om jagtrejsen går til Polen efter buk, til Kasakhstans bjerge eller til Afrikas varme, er jo helt afhængig af den enkelte jægers drømme. Men hvis man nu ikke lige har en ide om hvor man skal starte sin jagtrejse, så er det jo vigtigt at kunne danne sig et overblik over, ja først og fremmest hvor man egentlig kan komme hen. Her er www.danskjagtformidling.dk et rigtig godt værktøj til at danne sig et overblik over hvor rejserne går hen, og hvem der arrangerer jagtrejserne. Jeg har selv været på flere jagtrejser igennem mit jægerliv, og jeg er typen der godt kan lide at komme hen til de lidt mere specielle steder, blive lidt udfordret, både på det kulturelle plan, men selvfølgelig også på det jagtlige plan.

Destinationen og trofæet

En jagtrejse består af mange forskellige stadier, først skal man finde og planlægge jagtrejsen. Først må man selvfølgelig gøre sig klar, hvad man ønsker at skyde, er det den store trofæhjort, den skotske hjort fra højlandet, eller den sjældne maralhjort? Hvis man har gjort sig klart hvilket trofæ man ønsker, så må man finde det rigtige land, undersøge hvad der måtte være særligt ved landet, er der særlige tilladelser til jagt, hvordan får man sine våben med, hvor kan jeg få den billigste billet, mange ting skal gå op i en højere enhed.

Det kan også være man starter fra den anden side, at man ønsker at tage til et specielt land, fordi man måske ønsker at tage et blandet ferieophold sammen med jagtrejsen, og man ønsker en speciel kultur i netop det land, det kan også være familien skal overtales til at tage med, så er det måske nemmere med en tur til dejligt varme Afrika, i stedet for Usbekistans ufremkommelige bjerge.

Forberedelserne

Når man har fået land og trofæer på plads, begynder forberedelserne til jagtrejsen, det er selvfølgelig afgørende at komme på skydebanen, en god ide kan være at gøre sig klart hvilke skydestillinger som forventes anvendt, er det lange afstande i bjergene med bipodden slået ud, eller er det de kortere afstande med skydestok? Det er vigtigt at gøre sig selv klar, og sine våben klar til netop de forhold man kan komme ud for. Det er ikke meget nytte at have en superzoom kikkert med, hvis afstandene ikke vil oversige 100 meter fra skydestok. Så skulle man nok vælge det mindre kikkert, med en lettere riffel. Det kan også være at jagten stiller særlige krav til din fysiske formåen, der er ikke meget fidus i at tage på bjergjagt, uden at have tilbragt umådelig mange timer i løbe skoene.

Selve rejsen

Når det er på plads, så skal man afsted på jagtrejsen. Når man så kommer frem, så er det jo op til den enkelte arrangører at lede og fordele jagten. Jeg synes det hjemmefra er vigtigt at gøre sig nogen ting klart, hvad ønsker man, og hvad ønsker man ikke. Det kan være man ikke ønsker at skyde fra køretøj, så er det vigtigt at gøre det klart for jagtrejsearrangører da de sikkert modtager mange forskellige jægere, fra mange forskellige lande, med meget forskellige tilgange til jagtetik og moral. Endvidere kan det også være en fordel at gøre sig klart (hvis man ikke skyder efter fastpriser) at afgøre med sig selv hjemmefra, hvor mange penge man ønsker at bruge på trofæerne på jagtrejsen, det er en synd og skam hvis jagtrejsen ender i en oplevelse, hvor man reelt har brugt penge man ikke havde. Så hvad der var en drøm, ender måske med at blive en ganske uheldig oplevelse.

Når du er kommet hjem

Den sidste, fase man skal igennem, er den sikre hjemkomst af ens trofæer. Man kan oftest vælge at få lavet trofæerne på stedet, det kræver selvfølgelig at man har tiltro til den lokale konservator, se eventuelt konservatorens arbejde hvis der er mulighed for det. Nogen vælger at få sendt skind og trofæer hjem og få det lavet det sidste arbejde herhjemme, hvor det er nemmere at kontrollere kvaliteten, men prisen er også derefter. Jeg har både fået lavet trofæer i udlandet og herhjemme, jeg er har været tilfreds med begge resultater uden tvivl. Oftest skal man også finde en transportør til trofæerne, man kan selvfølgelig lave sine egne forberedelser omkring transport og konservatorarbejde, men oftest vil udbyderen af jagtrejsen være yderst behjælpelig med at ordne alle disse praktiske ting for jer.

Vi håber I kan bruge disse få kommentarer, til hvilke tanker man bør gøre sig inden, mens og efter man kommer hjem fra sin jagtrejse.

Knæk og bræk her fra Dansk Jagtformidling

Bag om artiklen:

Dansk Jagtformidling er forfatteren bag artiklen og desuden medstifter af Dansk Jagtformidling.
Vi er selv ivrige jægerer og jagtinteresserede og står for den daglige drift af siden. Han er desuden din kontakt hvis du har brug for hjælp, har spørgsmål eller andet.
Email: info@danskjagtformidling.dk